Confronterend

Ook vandaag heeft Lucas een goede dag. De nacht was nochtans heel onrustig door de blaassonde, die Lucas en bijgevolg ook mama uit de slaap hield. Lucas gaf al snel aan dat de sonde er weer uit moest en lag vanaf dan (ca. 4u ’s morgens) de minuten te tellen tot de verpleegster zou komen. Gelukkig kwam dokter Lore nog wat vroeger en kon zij Lucas bevrijden. Dit betekent dat Lucas om de ca. 36u zal moeten gesondeerd worden, maar aangezien hij daarvoor verdoofd wordt, heeft hij er weinig last van.

De “betere” dagen stellen ons voor nieuwe uitdagingen om hem te animeren. Met zijn vermoeidheid en slapheid, fysieke beperkingen en slechte zicht is dat geen sinecure. 

Het contrast met onze levenslustige woelwater Ruth kan niet groter zijn. Ze gaat volop uit logeren en spelen en wordt door iedereen op sleeptouw genomen voor leuke dingen, zodat het hier thuis rustig zou zijn voor Lucas. Maar het is tegelijk pijnlijk voor hem. Deze avond was hij er echt verdrietig om.

Gelukkig kwam juf Hilde hem troosten en smeedden we samen een plannetje om zo gauw mogelijk eens op bezoek te gaan naar school, misschien morgen al! Spannend!


2 reacties op ‘Confronterend

  1. Geniet van deze mooie momenten, dit toont Lucas’ doorzettingsvermogen en strijdlustigheid aan. Heel veel respect voor jullie en een hele warme knuffel xxx

    Like

Reacties zijn gesloten.