Eindelijk nog eens (eventjes) op school

Gisteren was een heel slechte dag: problemen met de morfinepomp en daardoor koorts, overgeven en veel pijn. Het geplande bezoekje aan de school werd dan ook uitgesteld. Tegen de avond was alles weer wat gestabiliseerd, dus de hoop op een schoolbezoekje vandaag begon voorzichtig te groeien. 

De ochtend verliep voorspoedig, en met “taxidienst Jan” vertrokken we verbazingwekkend vlot naar school. De verwelkoming door Lucas’ klas getuigde van zoveel liefde en betrokkenheid dat de blijde intrede van de Sint komende vrijdag in het niets verzinkt:  een ketting van kinderen versierd met slingers, geïnteresseerde vragen, een liedje met bijhorend dansje, een prachtige  zelfgemaakte adventskalender, een vervroegd Sint-cadeautje via de directeur en een hartverwarmende groepsfoto-sessie.

  
Lucas kon het allemaal ten zeerste waarderen, en genoot met subtiele glimlachjes. Zelfs een ‘rondje over de speelplaats’ terwijl een deel van de lagere school zich enthousiast en nieuwsgierig rond Lucas verzamelde, kon er nog bij. Het bezoekje eindigde in het koffielokaal, waar het enthousiaste leerkrachtenkorps een koffiepauze hield. Ook daar werden nog memorabele plaatjes geschoten. Ook Ruth, voor wie het bezoekje van Lucas op school een verrassing was, genoot met volle teugen van “het feestje”.

Bij thuiskomst draaide Lucas zich tevreden om in zijn bed, en viel uitgeput in slaap. En toen hij in de namiddag wakker werd, zat papa’s collega Ilse klaar met wafeltjes en een hele Olaf & knutsel-activiteit. 

Een mooie dag om nog lang te koesteren. 

  


6 reacties op ‘Eindelijk nog eens (eventjes) op school

 1. Deugddoend dat Lucas van zn schoolbezoekje heeft kunnen genieten. Moedige zoon en ouders!

  Like

 2. ontroerend te mogen delen in de kracht van zijn kwetsbare leven… en jullie die mogelijk maken …

  Like

 3. Que dieu vous envoie un miracle et et tout revient en ordre
  Lucas courage continu tu fais très bien
  Maman : tu es magnifique que dieu te donne plus de force et du courage rester forte Lucas prend la force de toi et de papa.
  Papa: chapeau pour toi reste comme ça un mur solide qui soutien toute la famille
  Je pris chaque jour pour Lucas et pour vous.
  Bon courage

  Like

Reacties zijn gesloten.