Het recht van de sterkste

Lucas heeft een goede nacht en dag achter de rug. De zware medicatie zorgt er wel voor dat hij heel veel slaapt, maar wanneer hij wakker is, heeft hij ze duidelijk nog allemaal op een rij. Hij is heel allert, pikt dingen op uit onze conversaties en haakt er dan zeer beslist op in. Heerlijk is dat! Misselijkheid en pijn bleven vandaag achterwege en alle verzorging, inclusief het wassen door mama, ging zonder enig protest.

Nochtans gaat hij fysiek achteruit. Er is elke dag wel iets dat minder goed gaat. Vandaag is hij bij momenten heel erg duizelig, ook als hij gewoon in bed ligt. Dat kan de medicatie zijn, maar ook toenemende druk van de tumor op zijn middenoor. Sedert deze avond heeft hij ook een blaassonde, want plassen lukte al enkele dagen niet meer. Hoe hij dat verdraagt, zullen we de komende dagen nog moeten zien.

Ondanks alle ongemakken, blijft Lucas vechten. Ookal komt het water er grotendeels langs zijn neus weer uit, drinken zal hij. Ookal ziet hij alles dubbel, hij knipt zelf de kaartjes van zijn nieuwe Olafknuffel, wat had je gedacht …

Fysiek zal hij deze strijd niet halen, maar mentaal is hij de sterkste, zeker weten!


6 reacties op ‘Het recht van de sterkste

 1. Ongelooflijk wat een kracht … van Lucas, van jullie … We sturen jullie er nog meer zodat jullie nog van deze intense momenten mogen beleven …

  Like

 2. Lucas geeft zich niet zomaar gewonnen, fantastische jongen! Die onnoemelijke sterkte moet wel in de genen zitten, want ik heb zoveel bewondering voor hoe jullie deze strijd aannemen als gezin!

  Like

 3. Wat fijn dat jullie Lucas’ eigenste karakter zelfs in deze harde tijden zo goed terugzien, een echte doorzetter is hij!!

  Like

 4. Hij heeft dan ook het allersterkste team rond zich. Wij staan met open mond te kijken naar jullie positiviteit en vechtlust. We denken veel aan jullie. Zorg ook goed voor jezelf. Als we daar ook maar een klein beetje bij kunnen helpen, of als jullie eens nood hebben aan een babbel, bel dan maar gerust, of stuur een online berichtje. Veel sterkte, lieve lieverds. xxx

  Like

Reacties zijn gesloten.