Hollebollelucas

De tweede chemokuur ligt alweer een dikke week achter ons. De misselijkheid liet lang op zich wachten en sleepte ook wat langer aan. Tot begin deze week had Lucas ook erg last van een hele vieze smaak in zijn mond. Dat resulteerde in een gigantisch papierzakdoekjesverbruik, tot wel zes dozen per dag! 

De laatste twee dagen merken we dat hij er wat minder last van heeft: niet alleen moeten we niet meer op zakdoekjesstrooptocht in de buurt, maar vooral, Lucas is weer aan het eten geslagen en wel met heel veel smaak en variatie. Op het menu staan afwisselend vanille- en bosvruchtenyoghurt met kilo’s hagelslag, ontbijtgranenkoeken, makreel in tomatensaus, paprikachips (“met ribbeltjes he mama”), pannenkoeken, soep met balletjes met brood, aardbeien met bloemsuiker, frietjes, thee met heel suiker, rauwe wortel en komkommer.

Onnodig te vertellen dat hij met zijn goedgevulde maag vrij veel energie heeft. Gelukkig heeft hij een goedgevulde agenda met thuisonderwijs, ziekenhuisschool, kiné, muziektherapie, consumtaties en bezoekjes.

Morgen gaan we naar Gasthuisberg voor een bloedname en korte consultatie. We kijken met veel belangstelling uit naar het moment waarop hij op de weegschaal gaat staan!