Tien op tien

Gisteren werden we verwacht op Gasthuisberg voor controle. Lucas kreeg tien op tien en een dikke duim: gewicht op peil gebleven, bloedwaarden nog steeds prima en deugnieterij exponentieel toegenomen. Ook bij de kinesist ging het heel goed.

Eten is nog steeds een heel avontuur, maar het lukt vrij goed, ookal zijn er al wat aften in zijn mond.

Lucas geniet momenteel van alles wat lukt en kan: bezoek, even buiten spelen, ontsnapte kippen terug in de kippenren zetten, eieren halen, op het salontafeltje dansen en zingen met Ruth, cadeautjes in elkaar vijzen, typen op een gekregen Arabische typmachine, knutselen en  naar de winkel gaan op zoek naar dingen die hij misschien zal lusten. Samen met Ruth helpt hij (bij momenten iets te) enthousiast aan de dagelijkse schoonmaak.

De komende dagen zal zijn energiepeil dalen en zullen de aften wellicht erger worden, waardoor eten moeilijker zal worden. Maar we nemen het dag per dag en genieten van elk goed moment.

IMG_2618