Bloed geven … doet leven!

Deze namiddag is het weer tijd voor controle op de dagzaal. Er zijn leukere manieren om zo’n schitterende lentenamiddag door te brengen, maar Lucas laat het gelukkig niet aan zijn hart komen. 

We starten met een leuke verrassing, want Lucas is meer dan een kilogram bijgekomen! Straks moeten we hem nog op dieet zetten! De bloedwaarden zijn echter niet zo goed. Hoewel de witte bloedcellen nog OK zijn, is het aantal bloedplaatjes en rode bloedlichaampjes veel te laag, waardoor een bloedtransfusie nodig is. Voorts heeft de chemo de vervelende bijwerking dat er niet alleen ontsteking is van het mondslijmvlies (aften), maar ook van het darmslijmvlies, met een heel branderige, jeukende luieruitslag tot gevolg. Dat in combinatie met wat constipatie, levert wel heel wat ongemak op.

Ondanks de slechte bloedwaarden blijft Lucas vrij energiek en heeft een behoorlijke eetlust. En ik weet niet of ze deugnieterij ook kunnen meten in het bloed, maar daarmee zit het vandaag in elk geval meer dan snor!