Zware ontsteking

De MR-scan deze ochtend kon gelukkig vroeger doorgaan dan gepland. Alles verliep goed en Lucas werd redelijk ok wakker. Een beetje knorrig, maar zeker niet overstuur. En na een ‘evenwichtige’ maaltijd van suikers en vetten, kon er zelfs af en toe een glimlach vanaf.
En dan het eindeloze wachten. Tot eindelijk de dokter langskwam met de uitslag van de scan. Wat we vermoedden blijkt waar: zowel het oor, de neus, sinussen en de spieren in de hals zijn zwaar ontstoken. Dat verklaart zowel de hevige pijn als de koorts. De ontsteking is van die aard dat er zelfs een abces op de spier zit.
Dat betekent dat Lucas voor enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven, tot de ontsteking onder controle is. In het beste geval tot en met het weekend, in het slechtste geval tot volgende week. Gelukkig neemt Lucas het nog redelijk goed op en is zijn grootste bekommernis dat we het zeker aan oom Gijs moeten laten weten. “Want anders weten ze op school niet waar ik ben.” De schat!!!


4 reacties op ‘Zware ontsteking

  1. jeetje, dat is positief slecht nieuws zeg! het beste slechte nieuws ooit! geef Lucas maar onze warmste groetjes… xx

    Like

    1. Dat is een van de treffendste omschrijvingen: ‘beste slechte nieuws ooit’. Alle dubbelzinnige gevoelens zitten er in. Dank je, Katrien.

      Like

Reacties zijn gesloten.