Koorts

Deze nacht kwam Lucas plots klappertandend en bibberend uit bed om te drinken. Het was meteen duidelijk dat hij koorts had, en geen klein beetje. Meteen nurofen en veel water in de aanslag, goed ingestopt en dan nog een paar keer gaan checken hoe het met hem ging. Hij sukkelde uiteindelijk weer in een onrustige slaap.

Hoewel in eerste instantie het schrikbeeld van menengitis voor onze ogen kwam – in het diepste van de nacht lijkt alles altijd erger – zijn we nu opgelucht, zelfs bijna blij, om die koorts. Want dat wijst dan toch eerder in de richting van een stevige infectie.

Lucas is deze morgen goedgezind opgestaan en met koorts- en pijnbestrijding om de paar uur, voelt hij zich vrij goed.

Nog even doorbijten tot de resultaten van de scan en het verdict van de dokters. En hopelijk voelt hij zich dan snel helemaal beter. En kunnen wij weer opgelucht ademhalen …


4 reacties op ‘Koorts

  1. Hopelijk “alleen maar” een infectie, ne mens leert wel relativeren! De afgelopen weken waren reeds een voorbode. Als je Lucas bezig ziet en hoort op school, kan ik me inbeelden dat de meeste mensen vergeten dat hij nog steeds revaliderend is. Lucas is sterk, zijn ouders zijn sterk, die slaan zich er keer op keer weer door. Maar nu was het toch te veel, en de onuitgesproken angsten staken weer hun lelijke kop op. Samen met jullie hoop ik ook op “alleen maar” een infectie. Tomas en Diewer, jullie weten me wel te vinden he? Lucas zal anders de weg wel tonen, hij kent die blindelings 🙂
    Dikke kus
    Marijke

    Like

Reacties zijn gesloten.