Schaamhaar?!

Lucas’ haar groeit stevig terug. Je ziet het nog net niet groeien, zo snel gaat het. Alleen de bestralingszone blijft wat achterwege, maar dat was ons ook voorspeld. Ook zijn wenkbrauwen en wimpers komen terug.

Hoewel wij en alle anderen die het opmerken heel enthousiast reageren, is Lucas er helemaal niet blij mee. Hij draagt dan ook steevast zijn muts – zelfs om te slapen – en moet al erg afgeleid zijn om zijn hoofddeksel achterwege te laten. Het lijkt wel of hij zich schaamt. “Ik vind mijn haar lelijk. Ik wil weer kaal zijn” zegt hij af en toe.

Deze morgen ging hij echter aan het experimenteren met gel. Het lukte nog niet echt goed wegens te pluizig en te donzig, maar Lucas vond het geweldig. Voor het eerst sinds lang wilde hij zijn muts niet op.

Wat ons betreft doet hij met zijn haar wat hij wil en we hebben helemaal niks tegen zijn kale knikker, integendeel. We vonden hem erg schattig zo. Alleen kan hij niet kaal zijn, zonder ook “speciaal” te zijn. Zijn kaalheid hangt nauw samen met zijn exclusiviteit, zijn sterrenstatus, die we graag zo snel en zo veel mogelijk afbouwen. We willen niet dat hij er “ziek” blijft uitzien en dan ook als dusdanig behandeld wordt.

Hopelijk moedigt het gelexperiment hem aan om verder op zoek te gaan naar een leuk kapsel. Voorlopig kan de muts nog goed dienst doen, want al beleven we momenteel geen echte winterkou, zo’n bijna kale knikker blijft toch maar frisjes.


Een reactie op “Schaamhaar?!

  1. Hihi… Robbe reageerde hetzelfde toen zijn haar terug begon te groeien! 🙂 Pffff, terug haar wassen, terug naar de kapper,… Ja, hij zag enkel de voordelen van z’n kale hoofd! Jongens toch hé! 🙂

    Bij deze wens ik jullie ook graag een mooi en ‘gewoon’ 2014, want ‘gewoon’ is toch zo bijzonder! 🙂 Lieve groetjes, Saskia & Poekie xxx

    Like

Reacties zijn gesloten.