Orchidee

Toen we hoorden dat Lucas kanker had, moesten meteen alle kamerplanten het huis uit.  Kamerplanten kunnen schimmels bevatten die iemand met een verminderde weerstand ziek kunnen maken.  Zo ontzettend veel groen hadden we niet in huis, wegens smalle vensterbanken, slechte oriëntatie en een gebrek aan groene vingers, maar er vonden toch wel enkele orchideeën een nieuw onderkomen bij de buren.

Na de verhuis begon ik er wel naar uit te zien, naar nieuwe planten in huis: veel licht en brede vensterbanken deze keer en aan die groene vingers kunnen we misschien ook nog wel iets doen.

Vlak voor de feestdagen was het dan zover: een vriendin kwam heerlijk onverwacht langs met een orchidee en die is driedubbel speciaal: de eerste plant in ons nieuwe huis, na Lucas’ overwinning op kanker én met een speciale intentie.  Blijkbaar zouden orchideeën een kankerwerende werking hebben. Wat er ook van zij: deze orchidee krijgt een ereplaats.

Intussen zijn er tot mijn grote plezier nog een paar kleinere planten bijgekomen en als de kerstversiering weer opgeborgen is, durf ik me misschien ook wel wagen aan het grotere werk.