Angst

Dag 2 in het ziekenhuis is net voorbij. Lucas heeft zich goed kunnen uitleven en tegelijk ontspannen in de ziekenhuisschool, de muziektherapie en de speelzaal. Ook het bezoekje van tante Marijke en oom Gijs heeft hem duidelijk goed gedaan. De negatieve ervaring en angst van gisteren worden actief verteerd. Zelfs het voorzichtig opperen van een nieuwe poging de sonde te plaatsen, wekt geen negatieve reactie los.
Tegen de avond wordt met behulp van een lichte sedatie een tweede poging ondernomen. Maar ook deze poging moet afgebroken worden omdat de angst het volledig overneemt. Het is duidelijk dat Lucas zich wel voorneemt het deze keer rustig te houden. Maar op het cruciale moment wordt de angst toch sterker dan zichzelf. En zonder een minimale medewerking, is het plaatsen van een sonde onmogelijk.
Na afloop, en met de troost van een nieuwe Angry Bird, valt hij uitgeput in slaap. Hopelijk herinnert hij zich er morgen niet veel meer van.