Veldslag verloren

Na overleg met de diëtiste en de dokters, was de beslissing voor een maagsonde snel genomen. Het vooruitzicht was even weer heel goed: sonde plaatsen en dan naar huis. Lucas geeft wel al enkele dagen duidelijk aan dat hij een sonde helemaal niet ziet zitten want hij heeft heel veel angst voor de plaatsing. Het is dan ook geen pretje om een sonde door je neus naar je maag te krijgen. Maar tot hier toe slaagde Lucas er bij de vele ingrepen waarvoor hij schrik had, uiteindelijk toch in zijn angsten te bedwingen.
Deze keer dus niet; de angst nam volleidg bezit van hem waardoor hij volledig blokkeerde. De sonde kon daardoor niet geplaatst worden. Een opname met intraveneuze voeding is nu het enige alternatief. Hopelijk lukt het morgen wel, dan kunnen we weer naar huis. Deze veldslag tegen de angst is dan wel verloren, de strijd is zeker nog niet gestreden.


2 reacties op ‘Veldslag verloren

  1. Hou de moed erin. Ik bewonder jullie heel erg en denk aan jullie. Hopelijk morgen beter. Veel groetjes

    Like

  2. ‘De weg is lang en kent ook eenzaamheid ‘maar gelukkig hoeven jullie de strijd niet alleen te strijden. Wij staan samen aan de zijlijn en supporteren heel hard voor dappere Lucas. Groetjes en dikke zoen.

    Like

Reacties zijn gesloten.