Herfst

Gisteren was het een schitterende herfstdag, eigenlijk te warm voor de tijd van het jaar, maar daar hoor je ons zeker niet over zeuren.

Lucas leert nu over de herfst en over mieren en daar genieten we allemaal van mee: Ruth bewondert elke avond de mooie bosschilderingen op de ramen van hun slaapkamer. In de klas op school staat een échte mierenbak die volgens een heel enthousiaste Lucas ook nog zal verhuizen naar ons huis.

Gisteren ging Lucas een hele namiddag met zijn juf op herfstwandeling in het Provinciaal Domein en bracht enkele heerlijk naar bos geurende schatten mee naar huis: blaadjes, kastanjes, eikels …

Nadien ging papa nog even bij een collega langs en kreeg Lucas een hele zak tamme kastanjes mee naar huis. Een bordje geroosterde kastanjes maakte dit herfstdagje dan ook helemaal compleet!


3 reacties op ‘Herfst

  1. Leuk gewoon dat de herfst zo kan binnenwandelen bij jullie. Geniet maar van het zonnetje. Hoe rooster je kastanjes? Dit kan hier ook wel lekker zijn….

    Like

    1. Kastanjes roosteren is heel simpel: schillen, in schijfjes snijden en dan onder de grill leggen tot ze zijn zoals je ze zelf wilt (bleu, à point of bien cuit 😉).

      Like

Reacties zijn gesloten.