Eerste bestraling met bloed, zweet en net geen tranen

This is D-Day … In ons geval B-Day: bestralingsdag en tegelijk ook de start van chemo 8. Lucas was al een hele week ontzettend zenuwachtig en dat is vandaag natuurlijk niet beter. Het aanprikken ging erg moeilijk; de verpleegster straalde uit dat het “snel-snel” moest gaan en Lucas blokkeerde begrijpelijkerwijs.

Deze namiddag gingen we dan naar een andere afdeling voor de eerste bestraling. Het kostte papa, mama, twee verpleegsters en een dokter alle overtuigingskracht om Lucas op de tafel te krijgen, want hij was heel erg bang. Maar als een echte dappere ridder ging hij dan toch liggen. Papa las een verhaaltje door de micro en mama zong 2,5 liedjes en toen was het alweer gedaan! Lucas mocht zelf de eerste stempel zetten op zijn aftelkalender.

Zo meteen wordt de chemo opgestart en morgenvroeg gaan we weer naar beneden voor de tweede bestraling. Nu gaan we eerst eventjes bekomen van een toch wel spannende en emotionele gebeurtenis.


3 reacties op ‘Eerste bestraling met bloed, zweet en net geen tranen

  1. Weer een nieuwe horde genomen…
    Veel moed! Hopelijk komt Lucas de chemo dit keer zonder al te veel last door.
    Groetjes!

    Like

  2. Heel veel moed gewenst bij deze heel zware en lastige momenten. We duimen verder intens mee met jullie en kijken uit naar het moment dat de aftelkalender volgestempeld staat

    Like

Reacties zijn gesloten.