Wir shaffen das

Na ons bezoek aan Essen woensdag, volgde vrijdag de bespreking hiervan in Leuven. We formuleerden een duidelijk “ja” en het was opvallend dat de dokters ons alle ruimte gaven in het nemen van deze beslissing. Omdat het ‘standaard traject’ nu helemaal wordt verlaten, komen de teugels nog meer in onze handen. We plannen de protontherapie pas te starten in januari. Dit wordt door Leuven gesteund en momenteel voorgelegd aan Essen.

De korte verwijzing in ons blogbericht woensdag “dat we misschien creatieve manieren zullen nodig hebben om de protontherapie bekostigd te krijgen” was voor verschillende mensen reeds een signaal om zeer concrete acties voor te stellen. Dat is op zijn zachtst uitgedrukt, ontzettend hartverwarmend. Het sterkt ons in de overtuiging dat we voor de protontherapie zullen kunnen rekenen op de hulp van velen. Maar we willen de beer natuurlijk nog niet schieten voor we zijn vel nodig hebben. Dus we wachten nog even op verder bericht van het RIZIV voor we hierin initiatief (laten) nemen.


Een reactie op “Wir shaffen das

  1. Natuurlijk is het hartverwarmend te mogen ervaren dat een hele grote groep mensen achter je staat. Dit is in de eerste plaats jullie eigen verdienste, want de warmte van al jullie vrienden is in feite de reflectie van de warmte die jullie zelf uitstralen.
    Tegelijkertijd is het echt hemeltergend dat jullie zouden moeten zoeken naar oplossingen en rekenen op sympathisanten omdat de officiële instellingen geen tijd hebben om de echte noden te lenigen omdat ze hun tijd liever steken in nutteloze administratieve controles.

    Like

Reacties zijn gesloten.