Speeltuinweer

Frank voorspelde zalig weer voor vandaag: lekker windje, lekker warm, maar vooral ook niet té warm. Reden te meer om er nog eens met de picknicktas op de fiets op uit te trekken. We fietsten samen met de buren naar het speelpark aan het Zoet Water langs een heerlijke route die grotendeels door het bos loopt. Een fijne koelkastrestjes picknick, een speeltuin onder de bomen met ook water en veel zand, trampolines, fijn gezelschap en een ijsje, meer moet dat écht niet zijn! Later in de namiddag volgden ook nog andere buren, met wie we ’s avonds gezellig samen aten.

Lucas genoot zichtbaar en was voor het eerst sinds dagen weer in staat om met andere kinderen te spelen. De bloed- en plaatjestransfusies van afgelopen woensdag hebben duidelijk effect gehad. Of dat ook betekent dat we maandag met chemo 6 van start kunnen gaan, is voorlopig nog een vraagteken. Onder invloed van de huidige chemo maakt zijn bloed immers vaak gekke bokkesprongen.

De consultatie van afgelopen woensdag blijft wel door het hoofd spelen. Het is ook zo onwezenlijk: de chemo slaat goed aan, maar toch zijn de artsen ervan overtuigd dat genezing er niet meer in zit. Lucas loopt, speelt, springt, maar toch is hij eigenlijk doodziek … Het blijft heel bevreemdend allemaal …

Zo’n uitstap als vandaag toont wel aan dat we zo lang mogelijk alle mogelijkheden en kansen om leuke dingen te doen moeten aangrijpen, ookal voelt dat soms heel tegenstrijdig. Uiteindelijk hebben we heel veel deugd van het weg zijn, de buitenlucht en het gezelschap. 

Dat het nog maar lang zomer is!