Vakantie in zicht …

Nu we een hele week thuis waren, in plaats van op Gasthuisberg voor chemo 5, was het op zijn einde lopende schooljaar erg voelbaar. De grote broers die niet meer naar school moesten, de laatste keren thuisonderwijs, alle werkjes en werkschriften die naar huis kwamen en last but not least Lucas’ eindrapport van het eerste leerjaar. Hij heeft hier thuis de overgangstoetsen gemaakt en is gelukkig met glans geslaagd. We weten intussen ook dat hij volgend jaar in de Dolfje Weerwolfje klas komt bij juf Hilde en dat juf Claire paraat is voor het thuisonderwijs, indien nodig. De bednetkoffer is weer gevuld en gaat maandag terug naar school, maar er is alvast een nieuwe gereserveerd voor september.

Omdat Lucas zich goed voelde en zich deze week merkbaar verveelde, fietsten we enkele keren samen naar school om Ruth af te halen en op de speelplaats nog even met zijn klasvriendjes te spelen. Dat heeft hem veel deugd gedaan. Thuis liep het spelen met Ruth immers erg moeilijk: voortdurende wedijver tussen de beide haantjes de voorsten, met veel ruzies, geschreeuw en gehuil tot gevolg. Dat lijkt nu wat te kenteren: de afgelopen dagen vonden ze elkaar al weer wat beter in hun spel.

En zo staan we aan de vooravond van een vakantie met heel weinig plannen en nog veel minder zekerheden. Maar we zullen er ons zoals steeds zo goed mogelijk proberen door te slaan, genietend van de onverwachte mooie, zomerse momenten. Met jullie niet aflatende hulp, kaarsjes, bezoekjes en berichtjes moet dat zeker lukken!


Een reactie op “Vakantie in zicht …

  1. Proficiat Lucas met je rapport. Nog veel sterkte voor de komende weken. Liefs. Catherine

    Like

Reacties zijn gesloten.