Een minder goede dag …

De aften spelen Lucas vandaag wel heel erg parten. Spreken, drinken, eten, … alles doet pijn. Alleen een uurtje muziekles via Bednet en een bezoekje van Elsk en Aïko deze namiddag bieden wat afleiding. Zelfs de ballon en de knutselwerkjes van Ruth die met tante Machteld en tante Reinilde een hele namiddag naar “het huis van het kind” is gegaan, ontlokken amper reactie.

Tegen de avond begint een moeilijke afweging: het bijna onhaalbare gevecht aangaan om Lucas nog twee bekers water te doen drinken (het absolute minimum in overleg met Gasthuisberg) of toch maar naar het ziekenhuis gaan, waar ze via de portacath vocht en pijnstilling kunnen toedienen. Lucas kiest meteen voor het laatste en een kwartiertje later zijn papa en Lucas al onderweg.

Hopelijk is het morgen al wat beter. In het UZ kunnen ze meteen bloed nemen en iets bijgeven indien nodig, krijgt hij vocht en medicatie en geven ze deze avond nog een laserbehanding op de wangen en de keel tegen de pijn. En morgen is er school, speelzaal,  kortom heel veel broodnodige afleiding.


Een reactie op “Een minder goede dag …

Reacties zijn gesloten.