Dubbelzinnig … Hoe kan het ook anders

Deze namiddag hadden we kort Lucas’ behandelende arts aan de lijn om de scan te bespreken. Zoals steeds, was ook deze scan weer dubbelzinnig. Enerzijds is er een toename in volume van het gezwel te zien, maar niet superveel, anderzijds is er ook onmiskenbaar afbraakactiviteit te zien. Met andere woorden: de chemo heeft effect en de behandeling wordt gewoon verdergezet als gepland. Waar de toename dan vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Voorlopig gaan de artsen ervan uit dat deze voortkomt van de afbraakactiviteit, een soort ophoping van dode cellen die nog verder opgeruimd moeten worden door het lichaam. Maar helemaal zeker weten ze het ook niet.

We hadden natuurlijk liever een eenduidig positief resultaat gehad, maar we trekken ons op aan het feit dat er nu nog geen dringende reden is om de behandeling bij te sturen. 


Een reactie op “Dubbelzinnig … Hoe kan het ook anders

Reacties zijn gesloten.