Een topdag

Lucas had vandaag een topdag: lang geslapen, dan meteen een mama van school met een kaart en een cadeautje aan de deur, skypen met zijn juf en enkele klasvriendjes, een uur ziekenhuisschool en een uur kiné en massa’s chips en cola. Niet meteen superfood, maar het zijn nu vooral de calorieën die tellen.

Hij lijkt zich verzoend te hebben met de realiteit dat hij weer kanker heeft. “Niet van eten he” zegt papa snel, wanneer ze samen balletjes rollen voor in de soep. “Waarom niet?” vraagt Lucas. “Dat is rauw vlees, dat mag je nu niet eten van de dokters, want daar kun je ziek van worden” antwoordt papa. Lucas haalt zijn schouders op “En dan? Ik ben toch al ziek! Ik heb kanker!” antwoordt hij met een lachsalvo erop volgend.

In alle opzichten een topdag, wat ook bevestigd wordt door zijn bloedwaarden. Reden te meer om het weekend bij bobonne en opa aan zee door te brengen, zoals gepland. We zullen nog genoeg aan huis gekluisterd zitten de komende maanden …

IMG_2574


3 reacties op ‘Een topdag

 1. Geniet alvast van jullie weekend aan zee!
  Met ’n goede portie humor, veel lieve mensen om hem heen, veel lekkers om van te snoepen,… komt Lucas er wel hoor! 🙂
  Lieve groetjes van Saskia & Poekie 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Geniet van jullie weekend aan zee en geniet van het samenzijn met de familie.
  De zeelucht, een andere omgeving, de paaseitjes zorgen voor verstrooiing.
  Ik blijf duimen

  Like

 3. Heel veel liefs en goede moed van mezelf, Wout en Daantje.. Net zoals jij duimt voor ons, duim ik minstens even hard voor jou.. Hopelijk kan je toch nog wat genieten van de kleine dingen..

  Like

Reacties zijn gesloten.