Eindelijk een plan van aanpak

En eindelijk kregen we vandaag een beetje een plan van aanpak. Er is heel veel discussie geweest, er zijn nog veel twijfels en er is nog veel onduidelijkheid. Maar er is een richting bepaald waarin we kunnen denken.
Het ‘gezwel’ in Lucas’ hoofd/hals is ofwel een kankergezwel, ofwel schade van de bestraling (radionecrose) met daarop eveneens een ontsteking. Het eerste is moeilijk denkbaar omdat het midden in het hardst bestraalde gebied ligt, dus gaat men ‘voorlopig’ uit van het tweede. Concreet betekent dit: zeer oplettend zijn voor klachten van Lucas en voor de rest niets doen en afwachten. Een nieuwe scan volgende maand moet bepalen of het ‘gezwel’ groeit. Indien ja, dan moeten we toch meer denken in de richting van kanker. En biopsie is theoretisch gezien mogelijk, maar houdt zeer grote risico’s in, die we nu beter (nog) niet nemen.

De onleefbaarheid van de laatste dagen is eindelijk bij de dokters doorgedrongen, dus hebben we morgen een afspraak om samen alle scans rustig te bekijken. Op die manier willen ze met het beeldmateriaal uitleggen waarom er zo lang en zo veel getwijfeld en gediscussieerd is. Ookal hebben we nu nog geen echte zekerheid, met dit plan van aanpak kunnen we (voorlopig) wel leven.

Bij deze willen we iedereen die de afgelopen twee weken zo intens met ons meeleefde, heel erg bedanken. Het was een helse tijd, maar alle steun en medeleven heeft ons enorm geholpen.


4 reacties op ‘Eindelijk een plan van aanpak

 1. Dus hopen dat het ‘maar’ een ontsteking is… Die onzekerheid zal dus nog even duren, maar ik duim voor jullie dat het de goede richting zal uitgaan! Lieve groetjes, Saskia & Poekie

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Diewer en familie,
  Ik wens jullie in deze bange dagen heel veel sterkte toe. Lukas is een sterke kerel die omringd wordt met zoveel zorg en liefde van jullie.
  Ik weet wat het is te leven in onzekerheid en wens jullie veel moed en liefde toe.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit is goed… komaan lucas, vechten man! Werk die ontsteking eraf!! Toch blijf ik zijn kaars branden! X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.