Moeilijk te bevatten …

Het is allemaal moeilijk te bevatten.  Een week geleden een telefoontje: “Mevrouw, de scan was niet goed, er is opnieuw kanker vastgesteld bij Lucas” en gisteren de twijfel of het nu eigenlijk wel een tumor is.  We begrijpen het allemaal niet goed, zwalpen nog altijd in onzekerheid, al proberen we toch maar het gewone leven wat op te pikken.

Lucas is duidelijk wel opgelucht.  Hij is een stuk vrolijker, heeft beter geslapen en heeft alweer wat meer geduld met zijn zus.  Gelukkig maar.  En de vooruitzichten voor dit weekend zijn in elk geval goed: Sinterklaas komt en dat vieren we naar jaarlijkse traditie met een groot ontbijt met familie en vrienden. Het zal onze gedachten wat verzetten tot maandag, wanneer we hopen resultaat te hebben van de PETscan die ze morgen gaan doen.

Pffft, dit is geduld oefenen voor gevorderden!