Slecht nieuws

Lucas toonde zich gisteren van zijn meest ernstige kant door meer dan een half uur klaarwakker en onbeweeglijk in de MR-scan te liggen. Dat was wel een klein feestje waard, maar de resultaten vandaag geven heel slecht nieuws: opnieuw is een kankergezwel gevonden, deze keer kleiner èn hoger èn in het reeds behandelde/bestraalde gebied. Wat dit alles betekent ivm prognose en behandeling, weten we nog niet. De dokters zijn nog volop in overleg. Tijdens de komende dagen zal dit allemaal duidelijk worden.
Lucas reageerde natuurlijk heel emotioneel. Maar tegelijk bleef hij ook volop zichzelf door heel duidelijk te maken dat hij dit belangrijke nieuws zelf aan iedereen wil vertellen. Het is tenslotte zijn kankerbol…


15 reacties op ‘Slecht nieuws

 1. Ik wil schreeuwen, slaan, schoppen… Maar alleen de tranen komen, onhoudbaar… Wat is het leven onrechtvaardig! Lucas, Diewer,Thomas, Ruth, jullie allemaal, veel sterkte, veel moed,… Ik ben er, kom maar binnen, bel maar, jullie weten waar ik ben!

  Geliked door 1 persoon

 2. vreselijk. woorden schieten te kort moed, sterkte, doorzetting en hoop voor het ganse gezin. ik sta klaar als je een seintje geeft. lucas en jullie zijn inmijn hart en gedachten x

  Geliked door 1 persoon

 3. Verdorie toch!!!! …
  Ik kan jullie enkel heel veel moed wensen, heel veel lieve mensen om jullie heen.
  Als mama van een ex-patiëntje is het ook hier telkens bang afwachten hoe de controle-onderzoeken gaan verlopen, is goed nieuws steeds een opluchting… en is herval de grootste schrik.
  Ik denk aan jullie hé…

  Veel liefs & dikke knuffel van Saskia & Poekie (die van de knuffeltjes)

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij het lezen denk ik:”Het is toch niet waar zeker?” Dat moet hard aankomen voor jullie, voor jullie allemaal …
  Ik hoop zo dat de artsen snel antwoorden vinden en geven… Het wachten is immers verschrikkelijker dan het concreet weten.
  Gelukkig is Lucas opnieuw wat aangesterkt sedert de laatste behandelingen, althans dat denk ik, dat hoop ik … We hopen met jullie op enig houvast, enig lichtpuntje dat de moed geeft om wederom de strijd aan te gaan! Dikke knuf voor jullie allemaal ! Ook wij willen er zijn voor jullie!
  X
  Kirsten V. en Co

  Geliked door 1 persoon

 5. Ergens valt een glas stuk op een marmeren vloer. Als in trance neem je nog net waar, hoe ontelbare stukjes glas verspinteren en elk voor zich hun duizelingwekkend verdriet trachten uit te schreeuwen. Een oorverdovende stilte doet je hart in elkaar krimpen en de tranen die in je ogen springen, verstenen. Deze stilte is voor mij geen onbekende. Hier zijn geen woorden voor. Heel veel sterkte, wij denken aan jullie en voelen met jullie mee. Nathalie

  Geliked door 1 persoon

 6. hoi lieve mensen, wij kennen jullie niet. 5 jaar geleden zijn wij onze zoon Lucas verloren aan dezelfde rotziekte. Ik kijk soms nog wel eens op google en kwam toevallig bij jullie site terecht. Als we iets van steun kunnen bieden, graag. Veel sterkte. Manon van Woerkom

  Geliked door 1 persoon

 7. Hier zijn geen woorden voor, alleen blijven hopen dat het toch goed komt. Veel veel sterkte voor Lucas en jullie allemaal! X

  Geliked door 1 persoon

 8. Hoe is het mogelijk? Zo onrechtvaardig! En je staat er zo machteloos tegenover … Een pluim voor jullie Diewer, het hele gezin staat alweer paraat om de strijd aan te gaan. Vergeet je niet even hulp te vragen als we ergens mee kunnen helpen? We duimen hier!
  Eveline/Fien

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.