Voor de camera

Het was aan het begin van de lente. Of we het verhaal over Lucas voor de camera wilden vertellen.
Sinds we met deze blog begonnen, beseffen we heel goed dat we Lucas’ verhaal voortdurend aan de hele wereld vertellen. Dus voor ons maakte het niet veel uit. Maar Lucas moest er toch even over nadenken.
Het duurde niet zo lang voor hij ja zei; hij zou ze wel alles uitleggen. Tot de dag dat de cameraploeg op bezoek kwam. Lucas klapte helemaal dicht en wou niet veel meer vertellen. Het was voor hem duidelijk te lang geleden om er met ‘vreemden’ over te praten.
Voor de reportagemakers was zijn terughoudendheid geen bezwaar; de focus lag meer bij de impact op het gezin en de noodzaak kinderkanker bespreekbaar te maken.


3 reacties op ‘Voor de camera

  1. Dag Thomas
    Heel mooi in beeld gebracht ! Ben super blij voor jullie dat dit zo’n positief parcours mocht en mag zijn. Helaas is natuurlijk niet elk verhaal zo. Sedert 2010, het jaar dat bij ons Marieke kanker eindelijk ontdekt werd, hebben we ongelooflijk veel sterretjes weten ontstaan. Bij Marieke zorgde de kanker ook voor heel wat schade, waardoor een rolstoel en veel blijvend noodzakelijke Kine in de plaats kwam. In de lagere school de draad weer oppikken bleek na vele maanden ziekenhuis en revalidatie alsook wegens de handicap geen optie uiteindelijk en het verlies van schoolomgeving en dagelijks contact met vriendjes werd een feit. Onze weg samen met Marieke gelijkt helaas niet op die van jullie of die van Lucas. Als collega GDW-er ben ik echter super gelukkig dat het voor jullie wel gelukt is en dat jullie een positief en hoopvol verhaal kunnen brengen! We wensen jullie samen met Lucas dan alle geluk toe XXX
    K.

    Like

  2. Proficiat, Diewer, Tomas, Lucas en broers & zussen met deze sterke getuigenis! Wat jullie allemaal hebben moeten meemaken en doorstaan valt voor een buitenstaander nooit helemaal te vatten, maar dankzij jullie blog en getuigenis hebben we toch een stukje mogen meestappen. We zijn zo blij en dankbaar dat Lucas genezen is en we hopen dat jullie getuigenis deuren naar verder onderzoek en bespreekbaar maken van kinderkanker mag openen. Knap gedaan en we wensen jullie het allerbeste!

    Like

Reacties zijn gesloten.