Een geluk bij een ongeluk

Lucas was vandaag op schoolreis naar de Zoo van Antwerpen. Dat is best een avontuur voor een bijna zesjarige, nog niet in het minst omdat ze er met de trein naartoe gingen.

Deze avond kwam hij doodmoe, maar heel voldaan thuis. Zo’n intensieve dag vraagt fysiek heel veel van hem. Zijn conditie is nog niet helemaal wat ze zou moeten zijn.

Blij als ik was dat hij ook dit weer kon meemaken, zei ik tegen hem: “Lucas, eigenlijk heb je in al je ziek zijn toch ook een beetje geluk gehad, want alle superleuke dingen van de school heb je kunnen meemaken: de schoolreis vorig jaar, schoolreis dit jaar, Sinterklaas, Kerstmis en ook je verjaardag. Stel je voor dat je op al die feesten ziek was geweest!” Hij straalde helemaal. “Ja, stel je voor! Dat zou wel écht niet leuk geweest zijn he mama. Gelukkig maar dat ik dan niet ziek was he en dat ik weer beter geworden ben he.”

En zo genieten we af en toe, heel onverwacht en spontaan, van een lesje in positief denken …