Nog 9

Deze ochtend gingen papa en Lucas alleen naar de bestraling. Mama ging met Ruth naar school om te ‘wennen’ in het instapklasje. De volgende weken gaat ze telkens op woensdag naar de Lieveheersbeestjesklas. Na de vakantie zet onze ‘grote kleine’ meid dan ook echt de grote stap naar school.

Lucas had een betere dag vandaag. We vermoeden dat zijn bloedwaarden aan het stijgen zijn. Morgen wordt er bloed genomen en zullen we zien of de witte bloedcellen inderdaad in stijgende lijn gaan. Het eten lukte tegen deze avond vrij goed, de medicatie ging vlot binnen en hij heeft ook vrij veel gedronken. Hopelijk zet deze evolutie zich verder en kunnen we over niet al te lange tijd de intraveneuze voeding afbouwen.

Deze namiddag kwamen David en Anna van zijn school bij ons spelen en dat maakte hem meteen een stuk vrolijker.

Morgenvoormiddag heeft Lucas na de bestraling nog muziektherapie en kinesitherapie – door de chemo zijn zijn spieren verzwakt en op sommige plaatsen ook verkort, dus moet er getraind en gestretcht worden. En papa en mama gaan nog even met de dokter praten over een eventuele nabehandeling.

En intussen tellen we verder af: nog een weekje en we kunnen terug naar school, nog een kleine tien dagen en Sinterklaas komt en nog dertien dagen en de bestraling zit erop! Mooie vooruitzichten voor ons allemaal.