Vetten en vezels en vitamientjes

Hoog tijd weer voor een culinaire update. De laatste chemokuur was een zware beproeving voor Lucas, wat meteen te merken was aan zijn gewicht. Met een nieuwe chemo in het vooruitzicht, gecombineerd met bestraling die het eten ook niet bepaald makkelijker zal maken (keelpijn, slikproblemen, ontstoken mondslijmvlies en aften), hebben we Lucas weer goed vetgemest de afgelopen weken. Chips met geitenkaas, dip sticks met smeerkaas, koffiekoeken, boterhammen met hagelslag … Het is weer allemaal suiker en vet wat de klok slaat. Gelukkig kiest hij af en toe ook wel voor een gezonder alternatief in de vorm van een banaan (of twee drie per dag) en tomatensoep met balletjes.

Om constipatie te voorkomen moeten we echter ook voor voldoende vezels zorgen. Na een ganse periode vol verse vijgen, zijn we nu toe aan versgeperst sinaasappelsap. En een leuke bijkomstigheid is dat hij dit helemaal zelf kan klaarmaken.

20131021-114148.jpg


2 reacties op ‘Vetten en vezels en vitamientjes

Reacties zijn gesloten.