Bibliotheekbezoek

Tijdens een chemokuur kan een kind niet naar school omwille van te veel infectiegevaar. Maar vandaag was de klas van Lucas op bezoek in ‘de bibliotheek van mama’. En omdat Lucas momenteel enkele goede dagen heeft, was dit een ideale gelegenheid om al zijn vriendjes terug te zien.
En wat een blij weerzien. Natuurlijk zonder knuffels en zoentjes. Maar Lucas vertelde honderduit over ‘zijn’ kanker, ‘zijn’ canule en ‘zijn’ sonde.

20130625-190716.jpg
En er werd ademloos geluisterd naar de uitleg van mama over de wonderen van de boekenlift: langs de ene kant het boek erin, langs de andere kant het boek eruit.

20130625-191112.jpg


3 reacties op ‘Bibliotheekbezoek

 1. En ze vonden dat super! Rebecca had heel veel te vertellen en ze was ook reuzeblij en opgelucht dat ze Lucas gezien had. Zelfs van de uitleg van de mama had ze veel onthouden: de bib die twee keer in brand stond, stilletjes zijn en niet door de gangen lopen en géén knuffels en kusjes. 🙂

  Like

 2. Heel fijn dat ze het allemaal zo boeiend vonden en nog beter dat hij zelf zo open over zijn ziekte praat met zijn vriendjes.

  Groetjes,

  Karolien

  Like

 3. Dat is de beste therapie, beter dan alle medicijnen 🙂 Wij wensen jullie het allerbeste toe, hiep hiep hoera voor Lucas en zijn GROOTS gevecht!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.