Strijd

Ik begin te begrijpen waarom men, als het over kanker gaat, altijd spreekt in termen van ‘vechten’ en ‘strijd’. Het ís echt een gevecht, altijd en overal. De strijd tegen de ziekte en tegen de nevenwerkingen van de chemo. De strijd tegen je eigen emoties om er voor je kind te kunnen zijn. De strijd tegen het verzet tegen verzorging en medicatie. De strijd tegen de neerslachtigheid. De strijd om nog even tijd te maken voor iets anders dan ‘het gevecht’. De strijd om wat nachtrust. De strijd tegen kiemen, bacteriën en alle mogelijke besmettingshaarden. De strijd om toch iets van de normale routine en structuur te behouden. De strijd om je kind, ondanks alles, toch plezier en comfort te bieden. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Zonder onze talrijke bondgenoten waren we reddeloos verloren.


4 reacties op ‘Strijd

  1. Lieve Lucas, lieve ouders en familie van Lucas, weet dat wij dagelijks aan jullie denken, dat wij met jullie meeleven en hopen op een goede genezing voor Lucas. Ook al zijn wij buitenstaanders en vreemden, toch zijn jullie in onze harten en gebeden heel dichtbij. Julie vertelt vaak over Lucas. Zij is er alvast steevast van overtuigd dat Lucas weer terug zal keren naar de Apenklas, en dat ze samen weer zullen spelen en ravotten. Veel moed en sterkte. Jullie zijn niet alleen.

    Like

  2. I think this is a real great blog post.Much thanks again. ddbkddgeceak

    Like

Reacties zijn gesloten.