Beiaard en belletjes voor Lucas

Al maanden vraagt Ruth meer dan regelmatig wanneer ze “de toren van mama’s werk mag beklimmen, zoals Lucas”. Want 7 maand geleden, beklommen we met Lucas de bibliotheektoren, en dat heeft ze natuurlijk onthouden. Je kan het hier nog eens nalezen.
Vandaag was het eindelijk zover. Ondanks alle aprilse grillen, konden we even genieten van een mooie opklaring, dus dat zat al goed. Springend van enthousiasme bestormde Ruth de trappen, ze had duidelijk geen nood aan de rustpauzes op de tussenverdiepingen; we konden niet snel genoeg boven zijn. Eindelijk helemaal boven werd ze voldoende rustig om naar de deskundige uitleg van Luc te luisteren.
IMG_5899

Toen  “Teleromeo” van K3 op de beiaard werd gespeeld, danste Ruth op en neer van opwinding. Ze had dan ook weinig aansporing nodig om samen met Luc twee keer op de beiaard te spelen, helemaal Lucas achterna:

Natuurlijk kreeg ook Ruth een echt “Torendiploma”. Ze herkende onmiddellijk Lucas’ letters als Luc zijn naam invulde.
Het diploma hangt intussen broederlijk te pronken naast Lucas’ exemplaar.
IMG_5931
We sloten deze prachtige avond af door belletjes te blazen vanop de toren, recht de hemel in, een eerbetoon aan Lucas.
IMG_5926


2 reacties op ‘Beiaard en belletjes voor Lucas

  1. Prachtig initiatief, dank aan de beiaardier Luc en dikke proficiat aan Ruth!!!

    Like

  2. Haar gezichtje! Schitterend! En een heel mooi gebaar voor Lucas. 👑. Hij mag best trots zijn op zijn zus!

    Like

Reacties zijn gesloten.