Schatkist

Deze middag werd de kist van Lucas gebracht. Met veel nieuwsgierigheid en eindeloze vragen volgde Ruth het plaatsen en kisten vanop de eerste rij. 

Enthousiast strooide ze blauwe zachte veertjes rond Lucas en zette ze de door haar gewonnen driekoningenkroon op zijn hoofd. Zeven witte rozen, een kleine Olafknuffel, twee brandende theelichtjes op batterijen en nog een laatste kus later sloten we samen de kist. We maakten er een mooie schatkist van: gouden handjes van Ruth met bijhorende hartjes, zilveren kroontjes, en Lucas’ favoriete ridder, in goud getekend. 

De komende dagen zal er waarschijnlijk nog meer creatiefs aan toegevoegd worden, maar de basis is toch al gelegd.

IMG_0509

  


16 reacties op ‘Schatkist

 1. Tragische gebeurtenis verwerken met schoonheid. Ik aarzel om de woorden met elkaar te combineren maar toch: Lucas krijgt een prachtig afscheid.

  Like

 2. Wat mooi hoe jullie alle stappen zo samen zetten…verbonden met elkaar…hartverwarmend en aangrijpend… Ik wens jullie veel moed en kracht en liefde voor ook de komende stappen. Van ganser harte, Kirsten en co

  Like

 3. Werkelijk een schatkist, met een dierbare schat. Sterkte! En laat jullie Koning maar schitteren.

  Like

  1. Absoluut schoon hoe jullie dit allemaal doen. Hoe jullie Ruthje en al jullie dierbaren hierbij betrekken. Triest en prachtig tegelijkertijd. Dat afscheid nemen van je kind zo close, zo open, creatief en met bakken vol liefde kan gebeuren … Dank dat jullie alles hier met ons hebben willen delen.

   Like

 4. Zo mooi en hartverscheurend tegelijkertijd… Sterk hoe jullie ook het afscheid van jullie Ridder met elkaar delen en ook in alle openheid met ons. Ik ben er stil van… Veel moed voor de komende dagen, veel kracht bij al wat nog komen moet, dat wens ik jullie samen toe…

  Like

 5. De diepste liefde… de diepste pijn… Maar ook: de diepste Schoonheid. Alles zo verweven IN elkaar. Voor dit ‘geschenk’ past ons maar één woord: dankbaarheid!

  Like

 6. Grote Klasse. Huizenhoog Respect! Oneindig veel dank voor deze uitzonderlijk schone menselijkheid.
  Zaterdagmorgen zal ik, en met mij tientallen anderen, met mijn hart bij jullie zijn.

  Like

 7. Zo mooi!
  Een echte schatkist.
  We zullen Lucas nooit vergeten.

  Like

 8. respect hoe jullie dit kunnen blijven volhouden! veel moed voor het afscheid zaterdag en vooral veel moed de dagen, weken, maanden, jaren daarna! vooral blijven geloven in elkander en blijven steunen en liefde geven!

  Like

 9. Waaaauw, Lucas’ eigenste schatkist. Veel respect voor jullie. Goede moed voor zaterdag en voor de toekomst ‘zonder’ Lucas, maar heel zeker toch altijd ook ‘met’ Lucas.

  Like

 10. Van het concert van het leven krijgt niemand een programma, mogen alle mooie herinneringen aan Lucas de pijn van het afscheid verzachten. Véél moed en hou jullie vast samen met de familie, sterkte, Frieda en Paul Petanque maat van opa

  Like

 11. Huilend heb ik jullie verhaal gelezen! Zoveel mooie woorden en hoop komt er naar voor en dat over een zo’n verschrikkelijk moeilijke weg.

  Ik wens jullie veel sterkte toe bij het afscheid nemen van jullie koning!!!!

  Xxx

  Like

 12. Tomas, Diewer, Ruth en de hele familie… In gedachten verbonden met jullie vandaag… Heel veel sterkte en moed om vandaag afscheid te nemen van Lucas….. Er brandt een kaarsje voor jullie…. Leen en Tom

  Like

Reacties zijn gesloten.