Thuis

Deze namiddag konden we Lucas eindelijk meenemen naar huis. We zijn allemaal heel blij om samen thuis te zijn, maar het is nog heel erg zoeken. Nieuw verzorgingsmateriaal, nieuwe medicatie en nieuw meubilair doen hun intrede. 

Lucas was heel moe, maar blij om thuis te zijn. Hij bleef een hele namiddag in zijn supercomfortabele rolstoel zitten.

De komende dagen staan nog helemaal in het teken van Lucas’ verzorging: levering van het ziekenhuisbed, overleg met het thuiszorgteam en de huisarts, het reorganiseren van de woonkamer en Lucas’ slaapkamer, het in huis halen van alle zorgmateriaal.

Het is duidelijk dat dit een heel intensieve en intense fase wordt. Maar we voelen hulp en steun uit alle hoeken en dat maakt het draaglijk.


6 reacties op ‘Thuis

 1. Ik volg jullie blog al geruime tijd ,maar nog maar 2de keer dat ik reageer ,ik leef echt met jullie mee ,wens jullie heel veel moed en sterkte

  Like

 2. Blij voor jullie dat jullie thuis mogen zijn en jullie goed omringd weten! Als we ook maar iets kunnen doen, laat het weten. We wonen niet ver!
  Hoop dat de pijn en ongemakken in de mate van t mogelijke onder controle zijn.
  Dit moet ontzettend zwaar zijn allemaal… Zou het zo anders voor jullie wensen! We hebben zelf ook al een aantal keer dichtbij gestaan… Nooit echter zo concreet… We leven intens met jullie mee, zij het van op afstand… Geen blog gemist… Altijd blij geweest met positieve klanken… Zo mee gehoopt… Getracht…
  Wat wij al vijf jaar in ons gezin vrezen, leven en beleven jullie nu… Het is ondraaglijk… Onbegrijpelijk…
  Veel Liefde, Licht, Warmte en sterkte… hoop dat jullie in deze intense tijd mekaar blijven vinden, omarmen en dragen. Hier brandt een kaarsje voor jullie en voor Lucas en de andere kids, groot en klein alsook de rest van jullie familie en vrienden xxx

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoe “raar” om het te zeggen maar we wensen jullie nog een zo mooi mogelijke tijd samen. Probeer te genieten van ieder “goed” moment. Bewaar ze in jullie hart, neem ze mee, koester ze, … weet alleen, en ik herhaal het nog maar eens want ik schreef het deze week al, Lucas heeft het ongelooflijk getroffen in jullie “warme nest”. En meer zelfs … ik denk dat hij en jullie, op deze manier, voor zo veel mensen iets betekenen. Ook wij beseffen nu veel vaker dat we meer moeten genieten van de alledaagse kleine dingen … Veel veel veel veel succes voor jullie, als papa, mama, zus, broer, … en alle anderen die Lucas zo graag zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. We leven met jullie mee. We wensen jullie veel moed en sterkte.

  Like

 5. Ik ben heel blij dat hij mee naar huis is! Toen mijn papa zo ziek was, vond ik het altijd fijn als hij toch weer even naar huis mocht. Niets zo gezellig als thuis, haardvuur aan, gezellig kopje thee … ook al ben je nog zo ziek. Ik wens jullie heel veel steun en moed en als we iets kunnen doen dan roep je maar!

  Like

Reacties zijn gesloten.