Afspraak in Essen – uitstel

De communicatie met het West German Proton Therapy Center Essen confronteert ons met de legendarische Duitse “Gründlichkeit”. De verwachtingen en krijtlijnen worden zeer duidelijk gesteld en alles wordt tot in de puntjes voorbereid: een overnachtingsplaats wordt voorgesteld, het uur van afspraak wordt afgesteld op onze verplaatsing, een zeer uitgebreide lijst met benodigde documenten wordt doorgestuurd en er wordt gecheckt of de terugbetaling van de behandeling mogelijk is. Omdat Lucas reeds een bestralingsbehandeling heeft gekregen èn het over een heel dure behandeling in het buitenland gaat die in België niet mogelijk is, moet het RIZIV speciale toestemming geven tot terugbetaling.

Vandaag werd duidelijk dat het RIZIV geen antwoord zal formuleren voor volgende week woensdag. De afspraken in Essen worden dus voor minstens één week uitgesteld. Wordt vervolgd…