Kwaaltjes

Deze namiddag gingen papa en Lucas naar St. Raf voor een gehoortest en een NKO consultatie. De aanleiding is een gehoorverlies dat we enkele weken geleden opmerkten, wat bevestigd werd door een gehoortest. Lucas’ tumor duwt tegen de buis van Eustachius, waardoor deze (soms) geheel of gedeeltelijk dichtgeduwd wordt. Als er zich dan vocht achter het trommelvlies verzamelt kan het niet meer weg, wat gehoorverlies veroorzaakt. Veel is daar helaas niet aan te doen. Gelukkig is dit voorlopig nog niet problematisch.

Sinds gisteren geven we systematisch medicatie tegen de misselijkheid, die zo nu en dan opduikt en Lucas grotendeels zijn eetlust ontneemt. Dat werpt meteen vruchten af: hij at vandaag merkbaar beter dan de vorige dagen. Hij klaagt ook al enkele dagen van hoofdpijn, vooral bij inspanning. Met gewone pijnmedicatie krijgen we die voorlopig niet weg.

Met al die kwaaltjes gaat het soms wat moeilijker op school, maar hij is wel elke dag enthousiast om te gaan en geniet van alles wat hij mee kan doen. Meer kunnen/mogen we wellicht niet verwachten, maar de onzekerheid knaagt wel: komt dit allemaal door de chemo, is hij gewoon moe door weer naar school te gaan, zijn het de seizoensvirussen of gaat hij toch al echt en onomkeerbaar achteruit?

Niet te veel nadenken, bezig blijven, proberen te relativeren en morgen op dagzaal de nodige vragen stellen aan de dokters. En verwachtingsvol uitkijken naar zaterdag: dan wordt Lucas’ wens vervuld door Make a Wish!


Een reactie op “Kwaaltjes

  1. Mooi toch…. wat jullie allemaal verwezenlijken voor Lucas. Het allerbeste toegewenst. Eva

    Like

Reacties zijn gesloten.