Topvorm

Lucas is in topvorm de laatste dagen. Hij eet met smaak, al volgt hij nog steeds volledig zijn eigen ritme en eigen zin. Hij slaapt goed, is vrolijk en vol energie. Hij klaagt wel al enkele dagen van pijn in zijn benen. Waarschijnlijk zijn zijn spieren weer wat verkort door de chemo: rustig in beweging blijven en stretchen is de boodschap.

Zoveel energie vraagt om goedgevulde dagen. Deze ochtend brachten we Ruth naar school en gingen we vervolgens met haar klas mee naar de openbare bibliotheek. Thuis maakte Lucas nog wat huiswerk, tekende en kleurde hij voor A. van zijn klas die zijn arm gebroken heeft en speelden we Mastermind en Rummikub.

Na het middageten kwam juf Claire en werd er stevig geschreven, gelezen, gemeten en gerekend. Lucas’ mond stond geen seconde stil, maar juf Claire was tevreden.

Na vier uur kwam Ruth thuis en keken broer en zus samen in de zetel naar een documentaire over vissen. Ze tetterden en lachten erop los, het was leuk om te horen en te zien.

Geen wonder dat hun kaars elke avond om half zeven uit is. Maar zo’n drukke, vrolijke dagen zijn wel heel plezant!


Een reactie op “Topvorm

Reacties zijn gesloten.