Openklasdag

Chemo 7 werd gisteren afgerond en tot nu toe goed verdragen: geen misselijkheid, een klein beetje vermoeidheid, maar tegelijk steeds de drive om te eten of te spelen.

Gisteren gingen we alvast een kijkje nemen op school, zowel voor als na de chemo. Lucas bekeek zijn nieuwe klas en hielp juf Hilde met het vullen van de banken met schoolgerief. We maakten ook kennis met juf Claire, die vanaf volgende week thuisonderwijs komt geven. We staken ook onze neus binnen in de andere klassen, waar de juffen en meesters volop bezig waren met het klaar maken van hun klas. Het was een heel fijn weerzien.

Vandaag was het openklasdag voor alle kinderen en daar besloten we uiteindelijk toch met beide kindjes naartoe te gaan, gewapend met een mondmasker en veel ontsmettingsalcohol. Lucas was duidelijk blij om erbij te zijn en ook Ruth vloog er meteen in in haar nieuwe klas met haar vriendjes.

In Lucas’ klas vooraan aan het bord staat een klein tafeltje met een foto van hem, zodat hij vanaf de start aanwezig is. Dat betekent voor hem heel veel: zowel gisteren als vandaag nam hij spulletjes mee voor op “zijn” tafeltje: een kaarsje, een knutselwerkje van Olaf, een ander knutselwerkje, een glittersteentje … Het is echt ontroerend om te zien hoe hij uit zijn “schatten” thuis kiest en selecteert voor de klas. Ook juf Lien van de apenklas – Ruthjes klas dit jaar – kreeg een speciale steen in een glazen potje om altijd aan hem te kunnen denken.

Laat dat nieuwe schooljaar maar komen, wij zijn er klaar voor!


Een reactie op “Openklasdag

  1. Wij wensen jullie allemaal een heel fijn schooljaar toe ! Ik weet dat de Sancta’s daar gaan voor zorgen …

    Like

Reacties zijn gesloten.