Controlescan

Zaterdag 11 juli, een feestdag zou je denken, maar de MR scanners op Gasthuisberg draaien 7 dagen op 7. Deze morgen werden we om 8u verwacht op kinderoncologie voor een bloedname en om 8u40 op MRI voor een controlescan. Lucas deed het weer schitterend: een half uur muisstil liggen in een bijzonder lawaaïerige scantunnel, gewapend met oordopjes, een koptelefoon en een belletje voor in geval van nood.

Na de scan gingen we terug naar kinderoncologie voor de bloedresultaten en die waren beter dan verwacht. Witte bloedcellen laag, maar dat is normaal in deze fase, de rode bloedcellen, die afgelopen donderdag heel laag stonden weer, zijn nu wat gestegen en de bloedplaatjes staan ook laag, maar nog aanvaardbaar. We hadden gerekend op nog enkele uren langer in het UZ voor een transfusie, maar dat was uiteindelijk niet nodig.

Thuis gekomen bekeken we meteen Lucas’ online patiëntendossier, waar de scanbeelden reeds beschikbaar waren. Op het eerste zicht ziet het er heel goed uit: de tumor is aanzienlijk gekrompen ten opzichte van de scan van begin mei. We zijn voorzichtig opgelucht: dit is onze eigen interpretatie (maar die was er bij alle vorige scans wel steeds “boenk” op), zonder protocol van de radioloog (wellicht maandag) en zonder de multidisciplinaire bespreking door Lucas’ behandelende team (wellicht dinsdag). Woensdagmorgen gaan we op consultatie en zullen we te horen wat de artsen denken over de scan en wat zij als verdere behandeling voorstellen.

Na de middag stapten/stepten we met opa  en bobonne richting Provinciedomein met Lucas’ zelfgekozen cadeau: een nieuwe en meer gesofistikeerde vishengel. Zonder papa werd het een geklungel van jewelste, maar Lucas en Ruth vonden het minstens even leuk om brood te geven aan de eendjes en zichzelf tot op hun ondergoed nat te spetteren in de waterspeeltuin. 

Al bij al een vermoeiende, spannende, maar eveneens erg hoopvolle dag. We kijken vol spanning uit naar de consultatie woensdag. Gelukkig kunnen we morgen onze gedachten verzetten op ons straatfeest en zijn de grote broers ook even thuis tussen twee kampen.


2 reacties op ‘Controlescan

  1. Pfff… toch een paar spannende dagen in het vooruitzicht…
    Gelukkig zijn jouw Lucas en Ruthje lekker in de weer.
    thumbs up voor woensdag!

    Like

  2. Heel blij om dit te horen over dat dappere manneke en zijn even dappere papa en mama !!!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.