Chemo 1

Vandaag brachten we het grootste deel van de dag door op de Dagzaal Pediatrie in Gasthuisberg. Het aanprikken en bloed afnemen ging heel vlot, evenals de echo van het hart, een van de standaardonderzoeken bij de start van chemotherapie.

Zo’n dagopname betekent vooral waanzinnig veel wachten en we gebruiken die tijd om Lucas nog zoveel mogelijk te laten eten -wat overigens niet bepaald goed lukt- en de nodige afspraken te bemachtigen met de ziekenhuisschool, de kinderpsychologen, de planningscoördinator en de kinderoncologen.

Na de middag krijgen we eindelijk meer informatie over de behandeling: 6 chemo’s van telkens 2 dagen, om de 3 weken. Elke week moeten we minstens 2 keer op consultatie voor bloed- en andere controles, want deze chemo is heel zwaar en heeft meer nevenwerkingen op korte, maar ook lange termijn.

Na 2 chemo’s zal de werking geëvalueerd worden aan de hand van een MRI scan. Na deze zesdelige reeks volgt waarschijnlijk nog een lange nabehandeling. Er wordt intussen ook verder onderzocht of er alsnog geopereerd en/of bestraald kan worden.

Lucas ondergaat het vandaag allemaal heel gelaten. Misselijk is hij voorlopig nog niet, maar wel ontzettend moe. Het is niet erg waarschijnlijk, maar we hopen voor hem dat het daar bij blijft.


4 reacties op ‘Chemo 1

  1. Ons kaarsje brandt en hopen dat dit kaarslicht ‘verlichting’ brengt!

    Like

  2. Wat een zware periode volgt er weer voor jullie en nu jullie het al eens doorgemaakt hebben, weet je heel goed wat er zit aan te komen en hoe zwaar het nog wordt. Hopelijk kunnen ze een duidelijk (na)behandelingsplan blijven maken, zodat je echt kunt uitkijken naar het einde van de behandeling en een volgende genezingsfeest kunt plannen! Onze gedachten en gebeden blijven uitgaan naar Lucas en jullie gezin!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.