Resultaten PET-scan

Gisteren onderging Lucas heel gelaten de PET-scan. Het betekende vooral nuchter zijn van 9u ’s morgens en dan eindeloos wachten om aan de beurt te komen. De combinatie van nuchter blijven en nog een koortsaanval van de griep, was blijkbaar zo uitputtend dat Lucas tijdens het wachten in slaap sukkelde. Half slaapdronken kostte het niet zoveel moeite om stil te liggen tijdens de PET-scan. Maar het duurde nadien wel een hele avond voor zijn energiepeil eindelijk weer normaal was.

Vandaag kregen we de resultaten van deze PET-scan en deze zijn niet goed. De activiteit in het gezwel is toegenomen. De dokters dringen aan op een biopsie via de mond, volgende week maandag. Alle vroegere positieve berichten worden hiermee wel helemaal op losse schroeven gezet. Anderzijds is Lucas al 2 weken ziek, met regelmatig hoge koorts, dus weten we ook niet wat er zich in zijn hoofd (letterlijk) juist afspeelt. De “recidief-hypothese” (dat de kanker terug is gekomen, omdat ze eigenlijk nooit helemaal weg is geweest) wordt weer van stal gehaald. Maar het is wèl hoopgevend dat deze biopsie (incisie) meer duidelijkheid en vooral zekerheid kan scheppen dan de vorige (naald)biopsie.


4 reacties op ‘Resultaten PET-scan

 1. Hup, kleine vent, je gaat ervoor … Hup, Diewer en Thomas, de moed erin en vooruit. Iedereen steunt jullie en hoopt mee op positief nieuws.

  Geliked door 1 persoon

  1. Beste Diewer en Thomas, wij blijven duimen en duimen en duimen … Jammer genoeg kunnen ook wij niet meer doen dan dat en samen met jullie blijven hopen dat alles eindelijk goed mag komen. Verdomme toch, dat vuile kankerbeest.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een rollercoaster van emoties…! We blijven met jullie mee hopen, duimen en bidden! Veel moed om ook deze beproeving weer te doorstaan en het eindeloze wachten door te komen! We denken aan jullie!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.