Ondubbelzinnig

De resultaten van de biopsie zijn gecheckt en gedubbelcheckt: Lucas heeft geen kanker! Er is ook geen sprake van littekenweefsel (radionecrose). De resultaten zijn voor het eerst sinds lang ondubbelzinnig: er is geen gezwel maar normaal te verwachten spierweefsel. De opluchting en blijdschap zijn dan ook reusachtig.

De beelden van de (MR) scans, waarop een ‘abnormaliteit’ te zien is op het spierweefsel, zijn daarmee natuurlijk nog niet verklaard. Er zijn wel zeer hypothetische verklaringsmodellen (vertekende beeldvorming omdàt het bestraald spierweefsel is), maar we botsen hier duidelijk op de grenzen van de medische kennis. Lucas zal daarom de komende tijd maandelijks opgevolgd worden, om dit alles van nabij op te volgen.

Alle stress en onzekerheid kunnen nu eindelijk weer voor even afgeschud worden. Heel veel dank aan iedereen voor de massale steun en bemoediging tijdens de afgelopen periode.


14 reacties op ‘Ondubbelzinnig

 1. Wát een nieuws!!! Nen dikke proficiat aan jullie allemaal, jullie zijn weer een voorbeeld geweest van hoe een crisis te bedwingen, chapeau voor jullie ingesteldheid. En nu genieten maar en eindelijk weer hele gewone dingen heel bijzonder gaan vinden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw, super, mega, gewéldig! Beetje verbaasd van mezelf, hoe zenuwachtig ik zelf was, beetje bang om te komen lezen (maar ik dacht: als er al iets staat, dan zal het goed nieuws zijn), terwijl ik jullie ‘alleen maar’ virtueel ken (en een beetje via Prinses Harte).
  Ik ben zo ongelofelijk blij voor jullie!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoera, hoera driewerf hoera!!!! Dikke zoen voor jullie allemaal en vooral voor Lucas. Dat is pas een waardevol nieuwjaarsgeschenk. Op naar een prachtig jaar 2015!!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.