In de startblokken

Een telefoongesprek van een paar minuten eind november was voldoende om ons meteen weer in de startblokken te zetten. Op slag stonden wij, en velen rondom Lucas en ons, klaar voor een nieuwe strijd, hoe verbijsterend het slechte nieuws ook was.

Anderhalve maand later staan we nog steeds in de startblokken, ongeduldig trappelend om de strijd aan te vangen. Helaas weten we nog steeds niet waartegen we vechten en welke veldslagen er voor ons liggen.

De frustratie, onzekerheid en bezorgdheid maken het dagdagelijkse leven momenteel heel onwezenlijk. Het verschil tussen werk en thuis is nog nooit zo groot geweest. Onze grootste bekommernis is Lucas’ dagdagelijkse welbevinden en dat is al een job op zich. Hij is angstig en zenuwachtig, snel overprikkeld en er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder een grote kortsluiting.

Ondanks alle momenten van angst en stress, primeert de strijdvaardigheid. We zullen er ook deze keer helemaal voor gaan, met en naast Lucas en elkaar.


4 reacties op ‘In de startblokken

 1. En met hem en naast jullie, zullen jullie wederom enorm gesteund worden door ons en jullie vele vrienden. Je moet niet hetzelfde bloed hebben om familie te zijn… toi toi!!

  Like

 2. Dikke knuffels. Wij wensen jullie vooral geen onzekerheid en enkel duidelijk nieuws,alhoewel dit net moeilijk blijkt…we denken, voelen en hopen samen met jullie. Dikke knuffel uit Brugge 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is zijn volste recht om af en toe eens een kortsluiting te krijgen. Je zou voor minder. En gelukkig heeft hij de meest schitterende ouders, zussen en broers om hem er weer door te sleuren, begrip te tonen, te steunen, uitleg te geven, … Jullie zijn onvoorstelbaar! Geen enkel kind zou zoiets moeten meemaken, maar als het dan toch zo is, dan wens ik dat die kinderen zo omringd mogen worden als jullie Lucas.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Lucas,

  Je bankje was weer leeg vandaag, maar je kaarsje brandde naast de mooie tulp die ik kreeg. We hebben aan je gedacht, hebben voor je geduimd. Hopelijk valt de pijn morgen mee, zodat je weer als vrolijke jongen van de partij bent!

  Zoen van je juf!

  Like

Reacties zijn gesloten.