Vieren

Vele mensen feliciteren ons met de goede afloop van Lucas’ ziekte.  En dan volgt al snel de vraag “en, hebben jullie al goed gevierd?” Moeilijk om daar een goed antwoord op te geven! Hebben we al goed gevierd?  Op het eerste zicht niet: er is nog geen taart in huis gehaald, we hebben nog geen pannekoeken of wafels gebakken en de fles champagne die we na afloop van de laatste chemo gingen kraken, staat nog steeds onaangeroerd in de koelkast.

Maar tegelijk vieren we aan één stuk door: we genieten van alles wat weer kan, alles wat weer mag, het samen thuis zijn, de terugkeer van vele vroegere routines en gewoonten, de intensiteit van vele vriendschaps- en familiebanden, ons hernieuwde sociale leven, en nog veel meer.

Dus, hebben we al goed gevierd?  Ik denk het wel! Wij gaan vierend door het leven en dit feest wordt elke dag een beetje mooier.

 

 


2 reacties op ‘Vieren

  1. En ooit komt de dag dat jullie de fles bovenhalen en een taart … gaan halen.
    Geniet samen maar van elke dag, elk mooi moment. Wijj denken aan jullie !
    Veel tofs en liefs gewenst aan Lucas.

    Like

Reacties zijn gesloten.