Toen waren er nog maar 6

Deze ochtend gingen we weer naar het UZ voor de 25ste bestraling. Dat liep minder vlot dan verwacht: Lucas’ linkeroor is wat ingescheurd. Hoe dat precies gekomen is, weten we niet, maar zijn huid is door de bestraling intussen zo rood en gevoelig geworden dat de minste weerstand voldoende is om een wondje te veroorzaken. In zijn hals zitten ook al verschillende brandblaartjes. Lucas panikeerde heel erg bij de bestralingsmachine, omdat hij schrik had dat het masker pijn zou doen. Het kostte ons en de twee verpleegsters heel wat overtuigingskracht om hem dan toch op de tafel te krijgen.

Voor de rest was het een topdag. Lucas geniet zo ongelooflijk van alles wat hij weer mag eten en drinken, dat hij amper te stoppen is. Deze middag ging hij zich te buiten aan frietjes met mayonaise en een scampibrochette in de Alma. Wat een feestmaal!

Deze namiddag kwamen we nog te weten dat Lucas dan toch geen nabehandeling krijgt. Vanaf 11.12.13 zijn we dus behandelingsvrij. Nu al een memorabele datum!

Morgen krijgt Lucas voor de laatste keer thuisonderwijs. Samen met tante Isabelle gaat hij speculaas bakken ter gelegenheid van Sinterklaas. Een mooie afsluiter van een bijzonder intense onderwijsperiode.

En op de achtergrond tellen we verder af: nog 6 keer …

20131202-191330.jpg