HistarUZ

Sedert zijn ziekte is Lucas ontzettend geïnteresseerd in al wat met het menselijk lichaam, dokters en ziekenhuizen te maken heeft.  Hij ziet de hedendaagse medische wereld en luistert graag naar de verhalen van buurvrouw tante Machteld, die voor haar pensionering, alweer meer dan tien jaar geleden, jaren aan een stuk hoofdverpleegkundige was op een van de vele afdelingen van het UZ.  Thuis bladert hij gefascineerd door onze “atlas van het menselijk lichaam”, een superzwaar, prachtig geïllustreerd boek.  Natuurlijk wordt hij zelf later ook dokter!

Tante Machteld en tante Reinilde konden Lucas dan ook geen groter plezier doen, dan een rondleiding voor hem te regelen in HistarUZ, het ziekenhuismuseum van het UZ Gasthuisberg.  Lucas had de voormiddag van zijn leven: het hele museum voor hem alleen en hij kon eindeloos kijken, vragen en testen. Hierbij een hele dikke dank je wel aan de twee tantes!

 

IMG_4540 IMG_4551 IMG_4552

 


Een reactie op “HistarUZ

Reacties zijn gesloten.