Tandarts

Deze namiddag moesten mama en Lucas naar de tandarts voor jaarlijkse controle.  Vooral voor Lucas is dit nu heel erg belangrijk.  De chemo tast het mondslijmvlies aan, waardoor infecties in de mond, met alle mogelijke verwikkelingen, een constante dreiging vormen.  Hij moet dan ook elke morgen en avond na het tanden poetsen ook nog eens zijn mond spoelen.

We kregen allebei tien op tien.  Mama heeft na 32 jaar nog steeds geen gaatjes en Lucas heeft ook nog steeds een ‘maagdelijk’ gebit.  Het beste nieuws kwam echter aan het einde: Lucas’ tanden staan momenteel helemaal perfect.  Bij de diagnose van kanker werd zijn linkerkaak behoorlijk naar voor geduwd en kon hij helemaal niet meer toebijten.  Nu, amper drie maanden later, is er helemaal niks meer van te zien!  De tandarts kon bovendien helemaal niet geloven dat zijn mondholte nog niet zo lang geleden halfvol zat met tumorweefsel en dat hij zijn mond toen niet meer dan anderhalve centimer kon opendoen.  En zo stapten we allebei met een brede glimlach buiten.


2 reacties op ‘Tandarts

  1. dag lieve Lucas, fijn om te zien dat alles beter gaat. Kom maar gauw terug naar het klasje om te spelen met ons en oom Gijs; Hij is wel een beetje strenger dan tante Lien. Maar mijn mama zegt dat dat geen kwaad kan. We missen je toch hoor.
    Groetjes

    Andreas

    Like

Reacties zijn gesloten.