1ste schooldag

Ook voor Lucas is het vandaag (en niet gisteren omwille van Leuven-Kermis) zijn eerste schooldag: thuisonderwijs door tante Isabelle van 13u30 tot 15u30. De dagen van de week, de dagorde, de seizoenen, het weer, kleuren, een potlood juist vasthouden, tellen, namen herkennen, fruit eten, buiten spelen, verven en dan nog knippen. Ik krijg een unieke inkijk in het verloop van een (half) dagje derde kleuterklas; een ontroerende ervaring. Maar tegelijk ook dubbelzinnig, want zonder zijn kanker, had ik dit nooit kunnen meemaken.

Opvallend hoe snel Lucas ook bij tante Isabelle afgeleid is, over iets anders wil beginnen en hoe Isabelle met eindeloos geduld Lucas steeds opnieuw bij de “les” houdt. Op het einde laat Lucas gapend merken dat hij er echt moe van is geworden.

20130903-165913.jpg


Een reactie op “1ste schooldag

  1. Proficiat voor Lucas die vandaag weeral een nieuwe ervaring moest meemaken : thuisonderwijs ! Hij doet het toch maar weer, hé !? Het geduld van tante Isabelle is legendarisch, jullie gaan haar ook geweldig vinden, daar ben ik zeker van …

    Like

Reacties zijn gesloten.