Spectaculair

Na de nieronderzoeken vandaag, kregen we nog even snel de professor van kinderoncologie te spreken.  Samen bekeken we de beelden van de MRI scan van maandag en ook zij was weer verbluft van het resultaat van de eerste drie chemo’s: de tumor is echt letterlijk van een tennisbal gekrompen tot een pingpongballetje.  Op en in het resterende tumorweefsel was ook heel wat necrotisch weefsel te zien, dus een deel van wat er nu nog zit is eigenlijk ook al dood.  Overleg met de professor van NKO eerder deze week, had hen al gezamenlijk doen besluiten van voorlopig zeker niet te opereren.  Chirurgie in de hals is altijd een risico en geeft heel wat littekens. Chemo Kasper doet het nog steeds voortreffelijk, dus laten we hem en zijn strijdmakkers nog drie kuren de kankercellen te lijf gaan.  Na de zesde chemokuur zal er dan opnieuw geëvalueerd worden aan de hand van een MRI scan.  Daarna zullen ze dan ook met de bestraling beginnen.

De bloedresultaten vandaag waren ook positief: alle bloedwaarden zijn weer aan het stijgen, bijna klaar dus voor de vierde chemokuur, die volgende week donderdag van start gaat. Hopen maar dat ook die kuur weer met weinig neveneffecten gepaard gaat!


Een reactie op “Spectaculair

  1. Veel moed en sterkte allemaal! Fijn dat chemo Kasper zijn uiterste best doet om jullie bij te staan.

    Like

Reacties zijn gesloten.