Gehalveerd

Gisteren moest Lucas naar het ziekenhuis voor een tussentijdse MRI scan om de evolutie van het rhabdomyosarcoom te bekijken.  Aangezien zo’n scan lang duurt en verre van aangenaam is, worden kinderen daarvoor onder narcose gebracht.  Lucas moest dus nuchter binnengaan en tot na de middag nuchter blijven, want het onderzoek liet nogal op zich wachten.  Papa, die hem vergezelde, was voor deze gelegenheid niet alleen solidair kaal, maar ook solidair nuchter.  Deze namiddag mochten we contact opnemen met de afdeling voor de resultaten en die zijn héél erg goed en hoopgevend: de tumor is meer dan gehalveerd ten opzichte van de beginsituatie!  Van tennisbal naar pinpongballetje, zo ongeveer.  Komende vrijdag gaan we terug naar het ziekenhuis voor een hart- en nieronderzoek – om te zien in hoeverre de chemo daar schade aanricht – en zal de rest van zijn behandeling toegelicht worden.  Het succes van de behandeling tot dusver is echter zeker geen garantie dat de chemo de tumor volledig kan wegkrijgen.  Er zal zeker bestraling en waarschijnlijk ook een operatie nodig zijn.  De tumor kan ook nog ‘resistent’ worden voor de chemo en dus op een bepaald ogenblik niet meer kleiner worden. Op dit ogenblik is dit echter het beste nieuws waarop we konden hopen. Voor vandaag kan de pret niet meer op en de rest horen en zien we vrijdag dan wel weer!


2 reacties op ‘Gehalveerd

  1. Dit nieuws is precies waarop we gehoopt hadden, toen we in Berlijn elke dag tegen elkaar zeiden : “Hoe zou het met Lucas zijn ?”. Dikke (flinke) duim voor morgen !!!

    Like

Reacties zijn gesloten.