Solidair kaal

“Als jij het wil, doe ik mij haar ook af.” Zei ik een halve maand geleden tegen Lucas. “Dan ben je niet de enige met een kaal hoofd. Dan zijn we met 2.” Het waren voor Lucas heel ‘kwade’ en ‘droeve’ dagen. Hij reageerde niet of heel negatief op alles dat hem overkwam, haar verlies inbegrepen. Om te benadrukken dat het serieus was, herhaalde ik mijn voorstel verschillende keren. Hij knikte telkens zachtjes van neen.

“Ga je mee naar de kapper, of blijf je thuis?” Vroeg ik deze ochtend. “Meegaan, meegaan!” riep hij enthousiast, zoals alleen Lucas dat kan. En toen keek hij mij aan met zijn typische slimme/ondeugende/grappige (schrap zelf maar…) oogjes. “Ook kaal, alles eraf”, herinnerde hij mij aan mijn eerdere belofte… “Dan ben ik niet meer alleen met mijn kaal hoofd.”

En met een stralende glimlach schoor Lucas deze ochtend mijn haar eraf…

20130701-154756.jpg
En fier als een gieter is het eigen kale hoofd plots niet meer zo erg…

20130701-154930.jpg


8 reacties op ‘Solidair kaal

 1. Geweldig om jullie vanmiddag zo samen te zien! Zeg nu zelf: hoe kan je je kind beter bijstaan in goede en kwade dagen 😉 Lucas had er duidelijk nog altijd plezier in! Maar toch, ik ga blij zijn alle jullie allebei terug een dikke bos haar hebben 🙂 Jullie zijn gewoon de max!

  Like

  1. Even geweldig dat we zomaar op school kunnen langskomen en in alle verbouwingsdrukte nog altijd even welkom zijn. Jullie maakten allemaal even tijd voor Lucas en dat werd gesmaakt!!!

   Like

 2. De kracht van Samson zat in zijn haren. Maar bij jullie zit die kracht in heel andere dingen : in liefde, in stilletjes samen genieten van kleine dingen, in ondanks alles toch vakantie trachten te vieren, in nooit opgeven. Jullie zijn geweldige mensen en ik vind het een voorrecht jullie te mogen kennen !

  Veel groetjes van Delilah XXX

  Like

 3. kale mannen worden door vele vrouwen als sexy ervaren… Diewer, je bent gewaarschuwd! ik heb jullie mannen maandag zien fietsen toen jullie van school weggingen, maar was te laat met zwaaien. bij deze: gegroet, baldy men! (zo vader, zo zoon (en moeder): fantastisch!)

  Like

 4. Wat een bijzondere vorm van solidariteit met Lucas. Whaauwww. Daar word ik stil van.

  Like

Reacties zijn gesloten.