Sonde

De zeer wisselvallige eetlust en vooral de onwil om te drinken hebben ertoe geleid dat Lucas gisteren een neus-maagsonde kreeg. Weer een van de minder aangename ervaringen van zijn gevecht tegen kanker.

Zijn bloedwaarden zijn intussen flink gestegen, het infectiegevaar is dus weer eventjes minder groot. Elke chemocyclus zullen er een paar daldagen zijn, waarop de kans erg groot is dat hij besmet en ziek wordt. Hopelijk komen we niet elke cyclus in het ziekenhuis terecht …

De antibiotica doen hun werk, de bacteriën in zijn bloed en longen krijgen geen kans om zich verder te manifesteren. Jammer genoeg kunnen de antibiotica enkel intraveneus worden toegediend, waardoor we nog zeker tot woensdag in het ziekenhuis moeten blijven.

Het leuke is dan wel dat hij morgen en overmorgen tussen de sondevoedingen en de toediening van antibiotica even naar huis kan. Weer een voordeel van het feit dat we zo dicht bij het ziekenhuis wonen!


4 reacties op ‘Sonde

 1. Het is een lijdensweg vooral voor Lucas maar ook voor jullie, want daar is die machteloosheid! In gedachten en gebed zijn wij bij jullie! Sterkte!
  Zelfs in volle zon branden de kaarsjes…

  Like

 2. Leuk en minder leuk nieuws…
  Richt je vooral op het leuke nieuws en geniet van iedere moment thuis! Die sondevoeding is ook tijdelijk en het kan dus zijn dat die snel terug weg mag. Laten we hopen!
  Het zou goed kunnen dat als hij terug thuis in zijn veilige omgeving zit, ook het eten en drinken terug verbeterd. Ik duim alleszins voor jullie allemaal!
  Ik zou graag zondag nog eens langskomen, maar bel zeker eerst.
  Dikke knuffel xxx

  Like

 3. sterkte! dat jullie tussendoor even naar huis is wel een meevaller. dat mag ook wel. een klein lichtpuntje om je aan vast te houden en van te genieten. ik wens jullie allemaal veel kleine en grotere lichtpuntjes samen. we denken aan jullie.

  Like

Reacties zijn gesloten.